forside optikerbesøk,utenslør

BESTILL OPTIKERBESØK

PRIVAT - SYKEHJEM - INSTITUSJON - BEDRIFT

ASKØY - BERGEN - SOTRA - ØYGARDEN

 • 1

  Kontaktdetaljer

 • 2

  Foretrukket avtaletid

 • 3

  Send inn din bestilling
  og vi kontakter deg.

  • Date Format: DD slash MM slash YYYY
  • Date Format: DD slash MM slash YYYY
  • Detaljer

Har du andre spørsmål, ring/sms oss gjerne


En hjemmesynsprøve foregår i trygge omgivelser i ditt private hjem, sykehjem, institusjon, eller hos din bedrift på Askøy, Sotra, i Bergen og Øygarden. MobilOptikeren har med seg mobilt utstyr slik at man får utført en grundig synsundersøkelse som også inkluderer spaltelampeundersøkelse av det ytre øye, trykkmåling (IOP) og netthinnebilde av øyet.


Med mobilt utstyr kan optiker tilpasse seg til kunden/pasienten. Man kan derfor sitte i godstolen eller i sofaen hjemme, til og med ligge i sykesengen og likevel få utført en grundig synsundersøkelse. 

MobilOptikeren bruker ca. 2-3 minutter for å rigge opp utstyret før det er klart for selve synsundersøkelsen. Hvis det skulle bli aktuelt med nye briller har du mulighet for å prøve ut ulike innfatninger når optiker er ferdig med synsundersøkelsen.


Synsundersøkelse ved optikerbesøk
For å kartlegge dine synsproblemer og generell helse starter vi først med en samtale. Dine egne briller kan også måles hvis ikke optiker har din tidligere brillestyrke. Deretter vil vi gå videre med å bruke en autorefraktor som måler synet elektronisk (for demente pasienter er dette en verdifull måling). Autorefraktoren gir en indikasjon på styrken din som optiker videre vil teste ut. For å finne din riktige brillestyrke bruker optiker en prøvebrille med prøveglass og en elektronisk synsprøveskjerm både på avstand og nær. Den nye brillestyrken vil bli demonstrert og vi blir sammen enig om hva som vil være den beste løsningen for deg. Det anbefales i de fleste tilfeller å få utført en utvidet synsundersøkelse der man i tillegg får sjekket øyetrykket og fotografert øyets netthinne.

Undersøkelse av det ytre og indre øye
Øyehelsen er viktig, kanskje det aller viktigste under en synsundersøkelse. For å få en grundig sjekk av det ytre og indre øye bruker optiker følgene instrumenter:

- Trykkmåler (ICare) for å måle øyets intraokulære trykk.
- Funduskamera for å ta bilde og undersøke det indre øye (netthinnen).
- Spaltelampe for å undersøke det ytre øyet, linsen i øyet, og netthinnen.

 • Intraokulært trykk (IOP)
  Måling av trykket i øyet gjøres primært for å kontrollere grønn stær (glaukom). Men også aktuelt ved en rekke andre øyesykdommer og øyeskader.

 • Er det grønn stær (glaukom) i familien anbefales det å sjekke trykket jevnlig fra 30 års alder, samt kontroll av hvordan synsnerven ser ut i det indre øye.

 • Ytre øye
  En undersøkelse av det ytre øye kan man blant annet avdekke tørt øye problematikk, grå stær (katarakt), og mange andre øyesykdommer og øyeskader.

 • Indre øye
  En undersøkelse av øyets netthinne (retina) er en viktig del av synsundersøkelsen da man kan oppdage øyesykdommer som grønn stær (glaukom), AMD (forkalkninger), RP (retinitis pigmentosa), og andre helseproblemer som kan gi endringer på netthinnen som f.eks. diabetes og høyt blodtrykk. Et funduskamera tar bilde av netthinnen din og gir en god oversikt over evt. områder man bør undersøke nærmere.

Henvisning til øyelege
Optiker Webermann har henvisningsrett til øyeleger og andre deler av spesialhelsetjenesten, og vil henvise videre til øyelege/lege hvis det oppdages endringer eller patologi (sykdommer).